CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Ahad, 23 Ogos 2009

comel


comelnya baby ni adakah bila kta mabuk kita akan kelihatan lebih comel.....hahha

Andai ini

Wahai insan, renunglah engkau akan nasib diri
Wahai qalbu, sedarkah engkau akan gerak hati
Wahai aqal, terfikirkah engkau akan apa yang bakal terjadi

Andai ini merupakan Ramadhan ku yang terakhir kali
Buatku sekujur jasad yang bakal berlalu pergi
Tatkala usia bernoktah di penghujung kehidupan duniawi
Pabila tiba saat tepat seperti yang dijanji Ilahi
Kematian...adalah sesuatu yang pasti.....

Andai ku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu siangnya aku sibuk berzikir
"a'la bizikrallahi tat mainnal qulub"
[Bukankah dgn berzikir itu hati akan menjadi tenang..]
Biarpun anak tekakku kering kehausan air
Tentu aku tak akan jemu melagukan syair
Rindu mendayu..
Merayu...
Kepada-NYA Tuhanku yang satu...

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu solatku dikerjakan di awal waktu
Solat yang dikerjai...
Sungguh khusyuk lagi tawadhu'
Tubuh, minda, dan qalbu...bersatu memperhamba diri
Mengadap Rabbul Jalil...
Menangisi kecurangan janji
"innasolati wanusuki wamahyaya wamamati lillahirabbil 'alamin"
[sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku, dan matiku...kuserahkan hanya kepada Allah Tuhan seru sekelian alam]

Andai aku tahu ini Ramadhan terakhir
Tidak akan aku persiakan walau sesaat yang berlalu
Setiap masa tak akan dipersia begitu saja
Di setiap kesempatan juga masa yang terluang
Alunan Al-Quran bakal ku dendang...bakal ku syairkan

Andai ku tahu ini Ramadhan terakhir
Tentu malammu aku sibukkan dengan
Berterawih...
Berqiamullail...
Bertahajjud...
Mengadu...
Merintih...
Meminta belas kasih....
"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MUtapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"

Oleh itu duhai Ilahi...
Kasihanilah daku hamba-MU yang...
Hina..
Dhaif..
Jahil..
Lagi Banyak Dosa ini..
Menikmati bulan yg dirindui oleh nabi dan sahabatNya..
Moga setiap langkah ku zuhud kepada MU..
Moga ku istiqamah di ramadhan ini..

citer2

Cave> U posa tak
Bie > Hehe
Cave > Naper gelak
Bie> semalam i kena jaga bilk Goyang duk mnum air setan

Sapa suh ko kerja kat situ sengal......

143 tuhanku

Tuhan, aku sayang dia









































semoga awak bahagia di dunia & akhirat....

Citer di Bulan Poser

Wah dah posa aku xde pun post utk pose....beseleh kehausan internet biler aku kat pagoh ni kat site opis j yg ada internet tu pun tyme kerja aku xduk opis asyik kuar j destinasti yg pling best adalah kat umah...membuta....ptg2 baru masiuk opis duk kemas2 laptop

So nak dijadikan citer ari ni aku berjaya pose tyme sahur tu mkn bese2 jlah roti yg sedeynya bila tyme berbuka pny ler semangat aku g bazar utk membeli mknan utk berbuka dah terbayang nak beli ikan pari bakar tapi bazar kat cn xbyk jual lauk yg ada hanya nasi ambang j ....pergh....sedih hari pertama aku just berbuka nasi ngan telur dadar nasib baek ada kedai jual lauk ikan keli....waaaaaa nak blik jb

pastu aku telah diracun oleh citer2 kawan aku kat jb bahawa masjid kat sana penuh mlm mula2 terawih ni n then aku pun g k masjid utk lihat kebanjiran manusia kat masjid mungkin ada moreh k utk aku tumpang semangkuk....tapi ada ler 2 saf aku membuat konkulasi apabila anda berada di bndr awal terawih ramai but kat kg ujung2 kot....haha

aku ni pun bkan baek sgt tapi kena ler rjin2 ckit wat amal tyme bulan posa ni

Isnin, 3 Ogos 2009

Qing Fei Dei Yi

video

Untuk seseorang

Sukarnya ‘tuk ku melupakan
Sinar matamu yang menawan
Terbayang-bayang tiap masa
Senyuman mu menggoda

Kehangatan terasa di jiwa
Tika kau lafaz kata cinta
Nafas terhenti seketika
Seakan sukar ku percaya
Ooh.oh.

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu

Sukarnya untukku ucapkan
Ku takut akan kehilangan mu
Akan ku buat segalanya
Untukmu kekasihku

Cuma satu yang belum terluah
Kalimah cinta kau nantikan
Bila masa dan ketika
Tidak dapat ku menjawabnya
Ohhh..

Ku juga mencintai dirimu
Mengapa sukar ku luahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Ku juga mencintai dirimu
Kau amat sempurna buatku
Bukan saja aku biarkan
Kan ku ucap jua padamu

Semalaman ku menunggu panggilanmu
Pabila terdengar suaramu
Ku terlupa segalanya

katakan xnak

video

boleh k mcm xboleh j....hahaha tgu anak 3 jlah kot

Buat renungan Untuk Si pengembala ni

Tak perlu mncari teman secantik BALQIS,
Jika diri tak seindah SULAIMAN,
Mengapa mengharap teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,
Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM,
Jika tak sekuat SARAH,
Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,
Jika diri tak sesempurna RASULULLAH S.A.W,